vonzeromagia

 

 

<

Aura-tisztítás

http://www.karcsusitunk.hu

     
Linkek
     

 
     

Hírek/Cikkek
Hírek/Cikkek : Meditáció avagy Az összpontosítás dinamikus tudománya

Meditáció avagy Az összpontosítás dinamikus tudománya

A meditáció nem vallás, kultusz vagy filozófia, hanem egy módszer, mely elvezet az élet egységének felismeréséhez. Ősi művészet, melyet követők és mesterek generációi adnak át egymásnak évszázadok óta.

 

 Hitük szerint a módszer ereje elvész, - végül pedig maga a szisztéma hal ki - ha akár egyetlen hozzá nem értő tanítani kezdi, hiszen így óhatatlanul a rosszul átadott, pontatlan tudás terjed tanítványról tanítványra. A meditálni vágyó számára az első lépés egy bevezető beszélgetés, amely még nem kötelez semmire.

A mantra szerepe

A tanulás a mantra használatának elsajátításával kezdődik. A mantra olyan magunk választotta, a legfőbb erőt - nevezhetjük Istennek, végső valóságnak vagy énnek - jelőlő spirituális kifejezés, amely, ha magunkban ismételgetjük, egységessé teszi tudatunkat. Bármilyen nevet adunk neki, a mantrával lényünk legjobb és legmélyebb alapjához folyamodunk.Gandhi így írt róla : "A mantra az ember életének vezérfonalává lesz és minden nehézségen átsegíti. Nem az ismétlés kedvéért kell ismételgetni, hanem azért, hogy az ember megtisztuljon, hogy könnyebben érje el a céljait. Nem üres morzsolgatás. Minden ismétlésnek újabb és újabb értelme van, ugyanis minden egyes ismétléssel közelebb kerülünk Istenhez." Minden alkalmat használjunk ki, hogy mondogassuk: mosogatás közben éppúgy tehetjük, mint buszra várva vagy - ekkor különösen hatékony - elalvás előtt, az ébrenlét és álom határán. A hindu hagyományban az elmét az elefánt ormányához hasonlítják, mert mindkettő egyformán nyughatatlan, kíváncsi és folyton elkalandozik: ez utóbbi elkerülése érdekében van szükségünk mantrára. Kezdő meditálókkal megesik, hogy gondolataik félresöprik a mantrát. A magyarázat egyszerű: túlságosan megszoktuk, hogy úgy gondolkodunk, ahogyan gyerekkorunkban megtanítottak rá bennünket, s az ismerős módszerbe kapaszkodunk. Meditálás közben feltétlenül engednünk kell, hogy a gondolat létezzen: megállítani úgysem lehet, ne is próbáljuk. Jön és megy, akár az apály és a dagály - folyamatosan változik, de mindig jelen van.

Merülés a tudat mélyére

Naponta kétszer, reggel és este legalább félórát meditáljunk. Időt kell szánni rá: inkább keljünk korábban és használjuk ki a reggeli csendet. Semmiképp sem szakítsuk meg a gyakorlatot, mert ahogyan egy indiai mondás tartja: "Ha egy nap félbehagytad a meditációt, egy hét kell, hogy behozd a lemaradást". A meditáció nem olyan, mint egy könnyed szeretkezés, amely alkalmasint gyorsam átsegít az élet átmeneti nehézségein: új életmódot, életszemléletet jelent. Elménk folyton mozgásban van, akár az óceán, mely egyszer nyugodt, máskor tombol. Nem láthatunk a mélyre, csak a hullámok által felkavart felszín tárul elénk, a mélység rejtve marad. Agyunk legtöbbször a mindennapi élet árapályától legyengített és megrongált felszínen marad. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy teljesítőképességének mindössze 20%-át használjuk. A többi a mélységben marad, érintetlenül és ismeretlenül. Engedjük, hogy elménk elmerüljön a nyugodt, békés vízben. Meditálás közben akár a mélytengeri búvár, egyre mélyebbre merülünk, míg el nem érjük az óceán - tudatunk - legmélyebb régióit és lassan megtanuljuk, hogyan vonjuk ellenőrzésünk alá ezeket a mélyrétegeket. A meditáció a rejtett fájdalmakat gyógyítja, kicsalogatva azokat eltemetett emlékeink csigaházából. A folyamat fájdalmas, néha erőszakos: már csak ezért is feltétlenül hozzáértő tanárra van szükségünk. A kezdő meditáló az első hónapban általában nyugodt, békés és túláradóan boldog, a másodikban viszont épp ellenkezőleg, érzelmi viharok között hányódik. Mindkét reakció természetes, hiszen meditáció mélyre, a tudatalattiba hatol, fájdalmakat szakít fel.

Stresszoldás, fiatalítás, intelligencianövelés

A meditáció enyhíti a stressz okozta rendellenességeket, a depressziót, a szorongást, az álmatlanságot, a migrént,és a menstruáció előtti ingerlékenységet. Bizonyított tény, hogy csökkenti a magas vérnyomást és a koleszterinszintet és segít az alkohol -és kábítószerfüggők kezelésében. Egy amerikai felmérés szerint a meditálók 87%-kal kevesebbszer szorulnak kórházi ellátásra szívbaj, 55%-kal kevesebbszer daganatos betegségek és 87%-kal kevesebbszer idegrendszeri rendellenességek miatt. Rengeteg modern betegség a stressz következménye: nem meglepő, hogy manapság egyre több előrelátó orvos ajánlja betegeinek, hogy meditáljanak. Kutatók állitják, hogy a meditáció révén még az intelligenciahányados növekszik - két év alatt öt pontnyit, négy éven belül kb. kilencet. Kultúránkban, melynek rögeszméje a fiatalság különösen lényeges az ősi módszer öregedésre gyakorolt hatása. Egy tanulmány szerint a rövid ideig meditálók biológiai életkora mintegy öt évvel kevesebb valódi koruknál, a hosszú ideig meditálókat pedig kb. 12 évvel fiatalítja meg a módszer. Nem véletlen, hogy Madonna, Demi Moore, Trudie Styler és Tina Turner is meditálnak. Mint mindig, természetesen akadnak, akik elutasítják a módszert, de a lelkes hívek száma sokkal nagyobb. A meditáció életforma, amely csak a gyakorlatban működik. A módszereket meg lehet és meg is kell tanulni: az elméleti tudás szükséges, de nem elég. Mindenkinek magának kell megtalálni és végigjárni a saját útját: helyettünk nem teheti meg senki. Óriási tévedés - bármelyik - szektához csatlakozni.

 
     
Tartalom

VARÁZSLATOK

VONZERŐ

ÉRZELMEK

HÍREK-CIKKEK

 

     

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     

Fáj a hátad  ?

masszázs

 
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     

Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!